SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA
logo crr

Interzicerea fumatului în spațiile publice în România

Stimată Doamnă/Domnule Deputat,

Coaliția România Respiră, formată în acest moment din peste 200 de organizații medicale, academice, de tineret și protecție a drepturilor copiiilor și a dreptului la sănătate, se adresează Dvs în vederea susținerii propunerii de amendamente ale inițiativei legislative privind interzicerea fumatului în spațiile publice în România. Atașăm acestui mesaj un Document-Manifest al Coaliției România Respiră, alături de un document de argumentare al principalelor modificări legislative pe care le susținem.

Societatea civilă reunită sub forma acestei Coaliții reprezintă cea mai amplă coalizare a eforturilor în direcția asigurării dreptului fundamental la sănătate al populației din România și ne exprimăm speranța că și Dvs vă veți ralia acestui demers. Coaliția România Respiră va continua în perioada următoare să se implice activ, prin toate cele peste 200 de organizații partenere, în promovarea princiipilor fundamentale pe care le susținem.

Susținerii organizațiilor naționale li s-a adăugat deja, prin scrisori directe către conducerea Camerei Deputaților, susținerea a numeroase organizații internaționale, parte din rețeaua de control a tutunului creată în conformitate cu tratatele internaționale pe care România le-a ratificat.

Ne-a bucurat obținerea primelor 2 avize pozitive din partea Comisiilor de Industrii si Servicii si Juridică, Disciplină și Imunități, pentru care am adresat mulțumirile publice ale Coaliției, prin intermediul paginii de socializare create pentru această inițiativă. Ne dorim să avem din ce în ce mai mulți Ambasadori ai acestui demers și din partea Dvs și vă mulțumim pentru susținere.

Suntem convinși ca împreună putem să facem un prim, dar fundamental pas pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!

Cu deosebită considerație,
Coaliția România Respiră