SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA

Joi, 17 noiembrie 2016, începând cu ora 10:00, la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” București, în sala Centrului de Renunțare la Fumat, etaj 1, Pavilon Central, va avea loc conferința de presă cu prilejul "Zilei Naționale fără Tutun ”.

Manifestarea este organizată de Subprogramul de Prevenire și Combatere a Consumului de Tutun din Ministerului Sănătății, in colaborare cu Societatea Română de Pneumologie si Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”, care iși doresc, pe această cale, sa readucă in discuție importanța unei vieți sănătoase, impactul fumatului activ și pasiv, dar și parcursul legislativ în controlul tabagismului.

“Ziua Naționala fără Tutun” se sărbătorește în România din 2002, in cea de-a treia zi de joi din luna noiembrie. Această zi a fost adoptata prin Hotararea de Guvern 1270/2002, în temeiul art. 107 alin. (2) din Constituției si al art. 8 din Legea nr. 349/2.002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În plus, se celebrează patruzeci de ani de când, pe data de 18 noiembrie 1976, Divizia California a “American Cancer Society” a reuşit să convingă un milion de fumători să renunţe pentru o zi la acest obicei dăunător sănătăţii lor şi a celor din jur.

Vor lua cuvantul invitați din partea Ministerului Sănătații, Parlamentului României, Societații Române de Pneumologie, “Aer Pur” România, Coaliției “Respirăm Împreună”, Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”, sa. Temele de dezbatere implică aspecte legislative și medicale privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun și limitarea fumatului în locurile publice, conștienți fiind de faptul că fumatul este implicat în 6 din principalele 8 cauze de mortalitate la nivel mondial şi este, de departe, factorul de risc de deces cel mai des întalnit. În plus, vor fi detaliate inter-relațiile cu alte afecțiuni, de departe cele mai importante fiind astmul bronșic, BPOC, tuberculoza și neoplasmul pulmonar.

Vom da posibilitatea celor prezenți să își testeze, cu ajutorul unor dispozitive medicale, cantitatea de monoxid de carbon conținută de plămâni, fie ca fumători activi, fie nefumători sau fumători pasivi. Veți putea, de asemenea, să vă măsurați cantitatea de oxigen din țesuturi și gradul de oxigenare al organismului, precum și să cunoașteți specialiștii din grupul de renunțare la fumat.

Comunicat post-eveniment