SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA
logo

Stimați colegi,

Ne face o deosebită plăcere și onoare să vă invitam la un eveniment de amploare organizat sub egida Societăţii Române de Pneumologie în perioada 12 - 14 octombrie 2017 la Oradea, Hotel Ramada.

Acest eveniment inedit reunește 4 Conferințe Naționale:

  • A IX-a Conferinţă Naţională de Bronhologie organizată de Secţiunea de Bronhologie a SRP
  • A III-a Conferinţă Naţională de Cancer Pulmonar organizată de Secţiunea de Cancer Pulmonar a SRP
  • A II-a Conferinţă Naţională de Boli Pulmonare Rare organizată de Grupul de lucru pentru Deficit de Alfa-1 Antitripsină al SRP
  • Prima Conferinţă Naţională de Transplant Pulmonar organizată de Grupul de lucru pentru Transplant Pulmonar al SRP.

Această serie de de manifestări medicale reprezintă o necesitate în contextul dezvoltări mijlocelor de diagnostic și tratament, în contextul abordării multidisciplinare a afecțiunilor respiratorii, și ,mai ales, în contextul în care medicină personalizată devine din ce în ce mai prezentă în practica medicală curentă.

A IX-a Ediție a Conferinței Naționale de Bronhologie reprezintă o nouă ocazie pentru specialiştii pneumologi, bronhologi și practicieni de a avea un schimb util de informaţii într-un domeniu care îmbină cu profesionalism abilităţile de clinician cu cele de diagnostic și tratament minim invaziv.

Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât pentru barbați, cât și pentru femei. Conferința Națională de Cancer Pulmonar, aflată la a III-a ediție, găzduită în cadrul aceluiași eveniment amplu, subliniază importanța comunicării deschise între medicii specialişti pneumologi, oncologi, endoscopiști, radiologi, anatomo-patologi, chirurgi toracici, efectuarea schimbului de cunoştinte cu liderii de opinie prin intermediul prezentărilor și discuțiilor interactive din cadrul sesiunilor interdisciplinare.

A II-a ediție a Conferinței Naționale de Boli Pulmonare Rare va aborda tematica complexă a afecţiunilor pulmonare rare, afecţiuni ce reprezintă o provocare amplă pentru specialiştii în domeniu.

De asemenea, veți avea ocazia să participați la Prima Ediție a Conferinței Naționale de Transplant Pulmonar, subiect de importanţă extremă pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii severe, cu speranța de viață extrem de redusă, și, totodată un subiect controversat în acest moment în sfera managementului serviciilor de sănătate din România.

Vă spunem bun venit la mijloc de toamnă la Oradea!

Mihai Alexe - Președintele Conferinţei Naţionale de Bronhologie
Dorin Vancea - Președintele Conferinţei Naţionale de Cancer Pulmonar
Lavinia Davidescu - Președintele Conferinţei Naţionale de Boli Pulmonare Rare
Ioan Cordoș şi Cristian Oancea - Copreședinți ai Primei Conferinţe Naţionale de Transplant Pulmonar
Ruxandra Ulmeanu - Președintele Societății Române de Pneumologie