SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA
logo

Stimați colegi,

Revista Pneumologia vă anunţă pe această cale de schimbarea colectivului de redacţie. Actualul colectiv este alcătuit din Tudor Toma (director de revistă), Alina Croitoru (în noua funcţie de redactor șef), Irina Strâmbu şi Anca Macri (membrii cu experienţă ai Pneumologia, care rămân alături de echipă ca redactori seniori). Foştii rezidenți editoriali Bianca Paraschiv, Nicoleta Moțoc și Radu Crişan Dabija trec în poziția de redactori. Salutăm de asemenea numele noi din redacţie: Ovidiu Fira Mlădinescu, Irina Pele şi Ana-Maria Zaharie, mulţumind pentru ajutor foştilor colaboratori.

Ca şi până acum, Pneumologia depinde de dumneavoastră pentru articole de calitate, cu atât mai mult dacă aspirăm la titlul de revistă ISI. Vă așteptăm aşadar cu articole interesante pentru publicare în revista Pneumologia.

Avantajele publicării în Pneumologia:

  • largă vizibilitate internațională; vă reamintim că Pneumologia este indexată BDI în PubMed, SCOPUS (baza de date a grupului editorial Elsevier) și EBSCO
  • publicarea de articole este recunoscută ca valabilă în scopul promovării pe linie universitară
  • articolele publicate sunt valide pentru suținerea doctoratelor

Revista este peer-reviewed, fiecare articol fiind evaluat de minim 2 referenți independenți și anonimi. Se pot trimite lucrări originale, cazuri clinice, referate generale, scrisori către editor.

Toate articolele sunt publicate în limba engleză, păstrând şi rezumatul în limba română. Puteți trimite articolul către redacție fie în limba engleză, fie în limba română, dupa cum vă este mai ușor să-l redactați. Pentru articolele trimise în limba română, redacția oferă posibilitatea traducerii în limba engleză.

Pe cititorii revistei care doresc să citească un anumit articol integral în limba română îi rugăm să facă o solicitare pe adresa revistei, precizând titlul articolului, autorii și numărul în care a fost publicat. Vom trimite acestor cititori textul articolului în limba română, în limita posibilităților (articolele trimise de autorii internaționali nu au o variantă în limba română).

Redacția revistei dorește să sprijine autorii și să-i ajute la formularea finală a unui articol de bună calitate. Puteți găsi toate informațiile privind formatul articolului și instrucțiunile pentru autori la http://www.pneumologia.eu/Instructiuni-autori-87.htm.

Vă asteptăm articolele la pneumologia@pneumologia.eu, însoțite de o scrisoare semnată de toți autorii articolului și de declarația conflictelor de interese.

Cu drag,
Comitetul de redacţie