SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA

Statut SRP


Stimati colegi,

 

Asa cum s-a stabilit prin votul exprimat cu ocazia Adunarii Generale din 11.06.2010, in urma pronuntarii hotararii definitive a instantei, care a dat castig de cauza Societatii Romane de Pneumologie in procesul intentat de reclamantul Prof. Dr. Miron Bogdan, urmeaza organizarea alegerilor pentru functiile specificate de noul statut al SRP, votat de AG din data de 11.06.2010. Noul statut a fost legalizat si este in vigoare in prezent. Toata activitatea SRP se va desfasura de acum inainte potrivit prevederilor din noul statut.

 

Inseram prevederile statutare referitoare la organizarea alegerilor.

 

Art 4.3.1 Alegerea structurilor de conducere ale SRP are loc prin vot electronic pe site-ul web al SRP.

Perioada de votare on-line va fi de minim 30 de zile, dupa inchiderea depunerii pe site a

candidaturilor, care se face cu cel putin zece zile inainte de inceperea alegerilor.

 

Art 4.3.2. Prin votul Adunarii Generale a membrilor titulari sunt alesi uninomial:

1. Presedintele in exercitiu - mandat de doi ani, apoi devine automat fostul Presedinte pentru urmatorii doi ani.

2. Presedintele viitor - mandat de doi ani, devine apoi automat Presedinte in exercitiu pentru doi ani si fost Presedinte pentru inca doi ani (in total 6 ani in Consiliul SRP); mandatul nu se poate reinnoi.

3. Vicepresedintele - va inlocui Presedintele in exercitiu daca din motive obiective acesta nu poate fi prezent;

4. Secretarul General - mandat de doi ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri.

5. Trezorierul - mandat de patru ani, fara posibilitatea reinnoirii; necesita validarea de catre Consiliul SRP dupa primii doi ani.

6. Directorul Scolii SRP - mandat de patru ani, fara posibilitatea reinnoirii; necesita validarea de catre Consiliul SRP dupa primii doi ani.

7. Presedintele Comitetului Stiintific - mandat de patru ani, fara posibilitatea reinnoirii; necesita validarea de catre Consiliul SRP dupa primii doi ani.

8. Purtatorul de cuvant al SRP - mandat de doi ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri.

9. 3-4 membri - mandat de doi ani care nu se poate reinnoi. Numarul de membri va fi stabilit de catre Consiliul SRP in functie de numarul de presedinti de sectiuni si coordonatori ai grupurilor de lucru si va fi anuntat pe site inainte de perioada de depunere a candidaturilor.

 

Alegerile pentru aceste functii au loc inainte de fiecare Congres, fiind anuntate cu cel putin 3 luni inainte de Congres, astfel incat la Congres sa poata fi anuntate rezultatele.

 

Pentru organizarea acestor alegeri, Comitetul SRP a decis ca depunerea candidaturilor pentru functiile mai sus mentionate, sa fie intre 15 august - 14 septembrie. Perioada de votare este intre 15 septembrie - 15 octombrie.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro specificand in mail functia pentru care se candideaza. Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie. Toate candidaturile primite in perioada 15 august - 14 septembrie vor fi postate pe site-ul SRP, la sectiunea special dedicata alegerilor si vor putea fi consultate pe intreaga perioada de votare.

 

Votarea se va face in sistem electronic. Procedura de vot va fi detaliata intr-un newsletter viitor. Un tutorial despre modalitatea de votare va fi postat si pe site-ul SRP, pentru a putea fi consultat in permanenta.

 

Atasat regasiti noul statut al Societatii Romane de Pneumologie.

Download: